PAPP Judit

Múlt és Jelen „Pillanatképek” a XX. századból Escher Károly fotóriporter, fotóművész munkássága, az Országos Széchényi Könyvtár Fényképtárában őrzött filmnegatív-hagyatékának vizsgálata és megőrzésének lehetőségei című doktori disszertáció kivonata
fotórestaurátor, OSZK Országos Széchényi Könyvtár
Budapest, Magyarország


PAPP Judit, fotórestaurátor, OSZK Országos Széchenyi Könyvtár, Budapest, Magyarország

1964-ben született Budapesten. 1991 óta az Országos Széchényi Könyvtár munkatársa.1998 és 1999 között fél éven át speciális fotórestaurátor képzésen vett részt Párizs Város Fotórestauráló és Konzerváló Műhelyében.

Egyetemi tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem Múzeumi és Közgyűjteményi Tárgyrestaurátori tagozat papír-bőr szakán végezte 2007-ben. DLA fokozatát 2015-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezte meg.

Papír- és bőrtárgyak megőrzése mellett fő feladata a 19. és 20. századi történeti fotótechnikák azonosítása, fényképek és negatívok konzerválása és restaurálása. Jegyzetet írt az OSZK felsőfokú Könyv- és Papírrestaurátor-képző Tanfolyama számára, ami a történeti fotótechnikák történetét, jellegzetességeit, felismerését, valamint a fényképek és a negatívok lebomlási mechanizmusait és konzerválásuk lehetőségeit tárgyalja.

Állományvédelmi tanácsadást, fotókonzerválással kapcsolatos konzultációt, fotórestaurálást és konzerválást végzett, illetve végez különböző közgyűjtemények, többek között a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Fotográfiai Múzeum, a Néprajzi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtára, az MTA Zenetudományi Intézete, a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye, a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Múzeum és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum részére.

TOP