Florian FAION

A médiaművészet digitális újjászületése – Az e-Installation technikai oldala,
kutató asszisztens, Karlsruhe Institute of Technology (KIT)
Karlsruhe, Németország


3deec5459dfb231501_l_b85ed

Florian FAION
kutató asszisztens, Karlsruhe Institute of Technology (KIT) Karlsruhe, Németország

Florian Faion 2010 júniusa óta a Karlsruhe Institute of Technology (KIT) kutató asszisztense Németországban. Jelenleg a doktori fokozat megszerzésén dolgozik, amelynek témája a kiterjesztett tárgykövetés a telepresence rendszerek applikációiban.

Tudományos érdeklődési körébe tartozik a Bayes-becslési technikák, a kiterjesztett tárgykövetés, valamint a telepresence rendszerek vizsgálata.

2011-ben az Intelligent Sensor-Actuator-Systems Laboratoryban (ISAS) a telepresence rendszer, és a Kinect alapú fejre pózícionált követési rendszer fejlesztésének felelőse. Emellett az e-Installation elnevezésű projekt műszaki felelőse, amelyben a  virtuális valóság technikáinak alkalmazásával a médiaművészeteti installációkat digitalizálják és alkotják újra.

2015 szeptemberében  az első hivatalos e-Installation kiállítás társszervezője lesz a ZKM | Center for Art and Media Karlsruhe-ban, ahol Marc Lee svájci művész “10.000 moving cities – same but different (2015)” című művének segítségével egy telepresence rendszerben megtapasztalható az e-Installation.

további információ

TOP